Älska Gud, älska varandra och älska sig själv

När fariseerna fick höra hur han hade gjort sadduceerna svarslösa samlades de, och för att sätta honom på prov frågade en av dem, en laglärd: – Mästare, vilket är det största budet i lagen? Han svarade honom: – Du skall älska Herren din Gud med hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd. Detta är det största och första budet. Sedan kommer ett av samma slag. Du ska älska din nästa som dig själv. På dessa båda bud vilar hela lagen och profeterna.

Matteusevangeliet 22:34-40

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: