Tacksamhet

Alla strävar vi nog efter att vara lyckliga, men jag tror faktiskt inte att det är lyckan som gör att vi blir tacksamma. Snarare är det nog tacksamheten som gör oss lyckliga.

Precis som jag har du säkert mött både tacksamma och otacksamma människor i livet och det är väl ingen tvekan om vilken av dessa kategorier av människor som mår bäst, eller hur?

Men ändå är det så lätt att vi blir otacksamma, missnöjda och kanske till och med avundsjuka, och varför är det så ofta så att man uppskattar det man har först när man inte har det.

Vi har ju så mycket att vara tacksamma för, men ändå blir vi emellanåt lite gnälliga. Det blir iallafall jag och det beror inte enbart på att jag är från Närke!

Kanske är det så att du precis som jag behöver öva dig i att känna tacksamhet. Öva dig i att visa tacksamhet mot andra människor, mot saker och händelser som gör och har gjort ditt liv bättre.

För att kunna känna tacksamhet tror jag att det är viktigt att se livet som en gåva och inte ta det för givet. Och börjar vi fundera litegrann tror jag att vi var och en har en hel del att vara tacksamma för.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: