Tacka Gud!

Tacka Gud under livets alla förhållanden.

Första Thessalonikerbrevet 5:18

Att tacka Gud under livets alla förhållanden tror jag är ett bra förhållningssätt att ha genom livet, men jag kan villigt erkänna att det inte alltid så lätt att göra det.

För det finns dagar då vi varken vill eller orkar säga tack. Dagar då bönen mer blir en klagan eller ett rop på hjälp. Och jag tror inte heller att det är meningen att vi ska låtsas som att allting är en dans på rosor. Nej, Gud vill snarare att vi ska vara ärliga och komma till honom med alla våra känslor, med både med glädje och sorg, ilska och frustration…

Det också viktigt att poängtera att det faktiskt står ”under” och inte ”för”. Vissa saker i livet vill och kan man inte tacka Gud för, vissa saker är bara pest och pina. Men oavsett omständigheterna i livet finns det nog anledning att tacka Gud.

Själv försöker jag varje dag tacka Gud, men måste erkänna att även när allting känns frid och fröjd så kan det hända att jag glömmer bort det…

… Och detta trots att jag vet att tacksamheten gentemot Gud får oss att må bra, får oss att se mer av det goda han ger. Får oss att rikta fokus på det som finns utanför oss själva, mot honom som är den stora befriaren.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: