I still haven’t found what i’m looking for

Jag brukar beskriva min tro som en blandning av ”Saliga visshet Jesus är min” och U2:s ”I still haven’t found what i’m looking for”. Kanske låter det ambivalent men min tro består både av en slags visshet och ett sökande.

I have climbed highest mountains
I have run through the fields
Only to be with you
Only to be with you
I have run
I have crawled
I have scaled these city walls
These city walls
Only to be with you

But I still haven’t found what I’m looking for. But I still haven’t found what I’m looking for (…)

I believe in the kingdom come
Then all the colors will bleed into one
Bleed into one
But yes I’m still running

You broke the bonds
And you loosed the chains
Carried the cross
Of my shame
Oh my shame
You know I believe it

But I still haven’t found what I’m looking for But I still haven’t found what I’m looking for…

För mig är det en låt som beskriver både längtan och frustration. Längtan efter att komma närmare Gud och oförmågan att göra det. Vi kristna gör massa saker för att komma nära Gud av egen kraft men det är först när vi får se honom i hans eget rike som vi kommer vara helt nöjda, tills dess får vi helt enkelt fortsätta att springa.

Precis som Bono sjunger tror jag att Jesus befriat oss, att han bröt banden, löste bojorna och bar min skam upp på ett kors. Jag tror på det kommande kungariket och ber jag att hans rike ska komma. Jag är frälst men jag har fortfarande inte hittat det jag letar efter!

I dagens samhälle är det ofta sökarens attityd som lyfts fram och premieras och kanske är det så att vi missar en viktigt aspekt av det kristna livet om vi enbart ser oss som finnare. I kyrkan har jag många gånger mött de enkla förklaringarna och de färdiga svaren, men att vara kristen gör vare sig livsfrågorna mindre eller färre, det är nog snarare tvärtom!

Kanske låter det lite ambivalent, men för mig handlar kristen tro om att vara både finnare och sökare på en och samma gång. Det är ju i brottningskampen, i sökandet, genom frågorna och ifrågasättandet som tron fördjupas och växer vidare. Att tro är en ständig process, en väg där man ständigt behöver söka sig vidare för att upptäcka mer och mer… Att tro handlar om att söka Guds vilja, och varje dag har vi ett val att bejaka det sökandet eller att trycka undan den känslan.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: