Tillbaka i vardagen

Första arbetsdagen efter semestern avklarad och nu sitter jag på altanen med en kopp kaffe och tänker på semestern som varit och vardagen som nu väntar.

Det har varit oerhört skönt med en välbehövlig semester, men allting har ett slut, och nu känns det faktiskt rätt skönt att få komma tillbaka till jobbet och alla vanliga rutiner igen. Samtidigt förstår jag mycket väl att det efter en lång och härlig semester kan kännas tungt att börja jobba igen, och att många önskar att de kan vara mer på jobbet i höst än vad de varit det senaste året på grund av pandemin.

Självklart kan man drömma om en evig sommar och semester, utan massa måsten, ansvar och ansträngningar. Men jag tror att det i vardagens lunk, arbete och rutiner gömmer sig något mycket vackert, och att det är upp till var och en av oss att finna det.

Under semestern har jag flera gånger sagt till min fru att ”det här är livet”, men när jag nu sitter här och reflekterar inser jag att det är att förminska livet. För livet, det är så mycket mer än sol och bad, vandring på Höga kusten och blomsterprakt i Skåne. Det är framförallt i den alldeles vanliga vardagen vi lever våra liv, i de små vardagliga händelserna som hela tiden sker.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: