Minnen

”Det glömmer jag aldrig” är ett uttryck som vi ofta använder, men som tur är gör vi det. För hur skulle vi annars orka med alla upplevelser som livet ger oss.

En del minnen vill man ha kvar för att de är ljusa och fina. För visst är det väl härligt när man börjar le alldeles för sig själv då att man tänker tillbaka på ett härligt gammalt minne. Man kanske inte kommer ihåg alla detaljerna, men själva känslan och atmosfären finns liksom kvar…

…Och när man träffar gamla vänner är det ju härligt att prata gamla minnen, där det ena minnet frambringar ett annat minne hos någon annan. Genom att prata om våra gamla minnen håller vi dem i liv, samtidigt ska vi vara medvetna om att varje gång vi talar om dem så förändras de litegrann.

Sedan finns de jobbiga minnena och de traumatiska händelserna i livet som vi försöker förtränga och radera bort eller låtsas som att vi inte minns. Men märkligt nog är det är svårare att glömma än att minnas och problemet är att minnena stannar kvar i döda vinkeln om man inte tar itu med dem, för att sedan dyka upp när man som minst anar det.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: