Handen på hjärtat vem vill ha en hjärna fylld med andras tankar?

Det första jag gör på morgonen och det sista jag gör innan jag somnar är att scrolla lite på sociala medier samt ta del av nyhetsflödet via en mängd olika webbsidor. Och det är jag nog inte ensam om, för det är ju så att de flesta av oss dagligen låter oss bombaderas av ett informationsflöde med mängder av värderingar, åsikter, tankar och idéer.

Vi lyssnar på poddar, läser bloggar, tidningar, böcker och tidskrifter av alla de slag. Twittrar, facebookar och instagrammar och kollar serier på Netflix….

Frågan är dock hur mycket information vi mäktar med, och vad gör vi med all den information vi får till oss?

Tänk så många olika åsikter det finns om vad som är rätt och fel och hur man bör leva sitt liv. Ena dagen hör man något som låter klokt och tänker att så är det nog, tills man nästa dag hör någon som argumenterar precis lika klokt för motsatsen.

Självklart är stora delar av informationsflödet både givande och nödvändigt för oss, men samtidigt måste vi komma ihåg att det stora flödet gör att vi sällan bara är.

”De naturliga luckorna, de som skulle ge möjlighet till en stunds inre och yttre tystnad täpps igen av information från andra. Våra hjärnor fylls inte längre så mycket av våra egna tankar som av andras”

Tomas Sjödin

Jag vet mycket väl att det inte är så enkelt att stänga av informationsflödet, men jag övertygad om att det viktigt att emellanåt göra det och istället lyssna på våra egna tankar och funderingar.

För handen på hjärtat vem vill ha en hjärna fylld med andras tankar? Och vad skulle hända om vi blev mer intresserad av vårt eget inre och istället började följa vår inre röst på en upptäcktsfärd genom livet

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: