Efter mörker kommer det alltid ljus!

Efter mörker kommer det alltid ljus, är ett talesätt som jag funderat på under denna årets kortaste och mörkaste dag. Och det är ju faktiskt så att det är som allra mörkast precis innan det ljusnar, innan gryningen kommer och driver mörkret på flykt.

Idag kl 16.59 inträffade vintersolståndet och från och med då blir dagarna bara ljusare och ljusare fram till dess att sommarsolståndet inträffar. Givetvis märker vi det inte omedelbart utan det är först i januari som det märks tydligt. Men å andra sidan har det nog en positiv effekt på oss redan innan dess. Bara vetskapen om att det blir ljusare och ljusare gör livet lättare att leva!

Precis som varje år har månader av mörker har livet sina mörka dagar. Nattsvarta dagar då jag undrat om det någonsin kommer att bli ljust igen. Dagar då det känts som att ljuset inte ens existerar. Men jag vet att ljuset tillslut kommer tillbaka även om det kan kännas som en evighet innan det sker, och att känslan när solens strålar börjar höja sig över den mörka horisonten och värmen den frusna och ledsna själen kan vara otroligt befriande. En känsla som jag innerligt längtar efter att återigen få uppleva.

Kanske kan Vintersolståndet vara en dag då vi får påminna varandra om att det vänder, att mörkret kommer få ge vika. Att det kommer att ljusna i livet, men att det kan ta tid innan det märks.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: