Promenera med Gud

De flesta av oss går säkert omkring med massor av tankar, funderingar och frågor inom oss. Vi för liksom en inre dialog med oss själva, som att vi talade stort och smått med någon om allt det livet innebär…

… För mig är det bön, ett sätt att berätta för Gud vad som finns inom mig.

Tyvärr tänker många att bön är en stillasittande aktivitet med slutna ögon och knäppta händer. Men bön är så mycket mer än så, det är ett samtal med Gud och för mig sker ofta de samtalen när jag är ute och promenerar.

Den kristna människan kan skapa sig en personlig levnadsregel, det kan gälla dagsrytmen, veckoschemat eller kanske hela livsrytmen… I perioder av andlig torka måste hon följa sin regel med ännu större trohet än under de dagar då allt går lätt och det är enkelt. Ett klassiskt råd är: Bevara ordningen så ska ordningen bevara dig.

Owe Wickström

I den församling (Immanuelskyrkan, Örebro) där jag är medlem har vi just nu en predikoserie om de goda vanornas kraft. Om kristna handlingar och praktiker som när vi gör dom till vanor sätter sig i vårt muskelminne och blir en andligt formativ kraft för våra liv.

Att promenera tillsammans med Gud har för mig blivit en god vana, en slags levnadsregel som gäller dagsrytmen men egentligen hela livsrytmen. Jag mår helt enkelt bra av det och det ger mig riktning i tillvaron, och promenerar det gör jag oavsett om solen skiner eller regnet står som spön i backen.

Det är med bönen som med motion, en stor del av vinsten är resultatet av en kontinuitet, den enkla handlingen som det innebär att dyka upp.

Philip Yancey

Jag har inga teologiska belägg, men många människor vittnar om att det känns lättare att prata med varandra under en promenad och att det ofta leder till djupa och förtroliga samtal. Kanske är det precis likadant när man promenerar tillsammans med Gud?

Dessutom är det så att framåtrörelsen, att sätta den ena foten före den andra sätter fart på våra hjärnceller och påverkar vår tankeförmåga och lösningsförmåga. Tänk vad många många problem som blir lösta när vi promenerar!

Att promenera med Gud är som ett kinder ägg med tre olika delar. Det ger frisk luft och motion, kontakt med mitt eget inre och med han som skapat himmel och jord.

/ Urban

PS. På länken nedan kan du ta del av Immanuelskyrkans gudstjänster: https://youtube.com/user/imkorebro DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: