Är min vilja alltid den bästa för mitt liv?

Det jag vill med mitt liv är det alltid det bästa för mig? Nej jag tror inte det, för min egen vilja är både opolitlig och förvillande.

Ibland vet jag verkligen inte mitt eget bästa, vilket kan vara svårt att acceptera. Visst jag kan förstå på ett plan att det är så, men att på djupet förstå hur oändligt lite jag vet, förstår och kan bedöma om nuet och framtiden är inte så lätt att ta till sig.

Och även om jag vet vad som är bäst för mig händer det gång på gång att jag gör precis tvärtom, precis såsom Paulus skriver:

Det goda som jag vill det gör jag inte, men det onda som jag inte vill det gör jag.

Romarbrevet 7:19

Under min livsresa har jag insett att vissa saker är bra för mig medan andra inte är det, och jag tror att vi kan öva upp vår urskiljningsförmåga kring detta genom att blicka tillbaka på livet och de erfarenheter vi fått. Men det är som sagt inte alltid så lätt.

Men jag tror att det finns en Gud som vet vad som är bäst för oss och som vill hjälpa oss.

Självklart kan vi välja att stänga Gud ute från våra liv och våra beslut, men personligen känner jag att jag dagligen behöver vända mig till honom. Erkänna mina begränsningar och erkänna att det finns någon större som ser en helhet som jag aldrig någonsin kommer att förstå.

När Jesus lär sina lärjungar att be, gör han det med en bön som vi kallar Fader vår. En bön som omfattar allt det som Jesus vill att vi ska be om. Man behöver kanske inte använda just de orden, men det är en slags mall för vad vår bön bör innehålla. I den bönen finns ett avsnitt som lyder:

Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen

Matteusevangeliet 6:10

Att frivilligt lämna sin egen vilja till förmån för Guds vilja är en stor utmaning och jag måste villigt erkänna att jag ganska ofta ber att min vilja ska få ske. Att mina böner är utformade utifrån mina egna själviska behov, mina drömmar och min längtan…

… Detta trots att jag innerst inne vet att det bästa för mig är att våga be om någon annans vilja med mitt liv. Att Guds vilja över mitt liv är den bästa vägen och ibland så går hans vilja rakt emot min egen vilja.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: