Stanna upp, begrunda och njut

Jag lyssnar ganska ofta på poddintervjuer med hockey och fotbollsspelare och något som ofta är återkommande i dessa intervjuer är att de haft svårt att stanna upp och njuta under sin karriär. Det är först efteråt som de kan ta sig tid att begrunda och reflektera över det de åstadkommit, under själva karriären är det ju alltid nya matcher de ska förbereda sig inför.

Det låter ju inte så himla roligt, men å andra sidan kanske det är precis så många av oss lever. Vi drömmer, planerar och sätter upp mål och när vi nått dit vi vill börjar vi genast jaga nya mål i livet istället för att stanna upp, begrunda och njuta av det vi upplevt och åstadkommit.

När jag skriver detta kommer jag att tänka på bibelns skapelseberättelse där Gud på sjunde dagen vilade för då hade han fullbordat sitt verk. Istället för att sätta igång med nästa projekt vilade Gud och begrundade det han skapat.

Men behövde Gud verkligen vila? Nej, jag tror faktiskt inte det.

Kanske är det så att Gud stannade upp, begrundade och njöt av sin skapelse för att vi ska förstå vikten av att göra detsamma.

/ Urban 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: