Promenera!

Idag (26 april) måste jag slå ett extra slag för promenader, idag är det nämligen promenadens dag. Kanske är jag naiv, men jag tror faktiskt att världen skulle bli en bättre plats att leva på om fler människor insåg fördelarna med att promenera.

En morgonpromenad får hjärnan och kroppen att vakna till liv och dagen blir enklare att ta sig an efter att man fått frisk luft, och en kvällspromenad kan få dagens problem och känslor att släppa. Och där emellan är det inte helt fel med en förmiddagspromenad, en kort promenad på lunchrasten och en eftermiddagspromenad.

Personligen har jag ett stort behov av att promenera och är i ute och går varje dag i ur och skur. Jag måste helt enkelt ut och röra på mig för att må bra. Tror faktiskt att alla människor innerst inne har ett behov av att komma ut i friska luften för att fungera och må bra.

Att promenera är bra både för kroppen och knoppen. Hjärnan, hjärtat och själen behöver komma ut och luftas emellanåt och när vi promenerar utsöndras det en mängd olika må bra ämnen inuti oss som gör oss piggare, gladare, lugnare och mer tillfreds.

Ibland behöver jag ta en promenad för rensa och reda bland alla de tankar och som finns i mitt huvud, som att promenerandet återställer hjärnan. Det är som att vår fysiska kropp talar med vårt inre i framåtrörelsen, även om det inte är helt lätt att förklara hur. Men när vi rör oss framåt verkar det som att vår hjärna har svårt att stanna kvar i sitt ältande. Aldrig tänker man väl så bra eller löser världsproblem som när man är ute och går.

Att promenera är också en bra form för samtala, för när man går bredvid varandra känns det ofta lättare att prata än när man sitter eller står mittemot varandra. Framåtrörelsen gör också att samtalet lättare flyter på och dessutom känns det mycket friare att samtala ute i det fria, där det verkligen är högt till tak!

 / Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: