Gud, körsbärsblomning och livets förgänglighet

Nu blommar de japanska körsbärsträden så vackert i Henry Allards park och färgar himlen alldeles rosa för de människor som står där under.

Självklart vallfärdar det inte lika mycket folk till Henry Allards park som till Kungsträdgården. Men när jag i eftermiddags gick förbi var det många människor som vistades där under körsbärsträden. Det var tonårstjejer som poserade framför kameran, par som kärleksfullt kramades och pussades och några äldre damer som försökte fotografera körsbärsblommorna…

Det verkar som att de rosa körsbärsblommorna gör oss lyckliga och får oss att stanna upp en stund. Men blomningstiden är kort och kan ibland vara över på bara två dagar!

De kortlivade körsbärsbommorna kan ses som en påminnelse om livets förgänglighet och den skönhet som finns i det här sköra livet. Så det gäller att passa på. Vad gör du med de dagar du fått till förfogande? Njuter du av den skönhet som finns eller tycker du att livet enbart är något som ska överlevas?

Himlen förkunnar Guds härlighet, det rosa himlavalvet vittnar om hans verk.

Psaltaren 19:2

Läste på internet att körsbärsblomma på blomsterspråk betyder: ”Min kärlek väntar på att bli besvarad av dig.” Jag tror att Gud använder blommorna, träden och naturen för att förkunna sin härlighet och att han väntar på ditt och mitt gensvar!

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: