Att vara människa är att vara på vandring

Igår var jag i Tiveden och vandrade 41 km på Bergslagsleden mellan Stenkällegården och Kråksjön.

När jag gick där i tystnad och filosoferade kom jag återigen att tänka på att livet ofta liknas vid en vandring, med en tydlig start och ett minst lika tydligt mål.

En dag skall vi dö men alla de andra skall vi leva.

Per Olov Enqvist

Att vara människa är som sagt att vara på vandring genom livet. En vandring där vi aldrig riktigt vet vad som möter oss. En vandring där vi emellanåt behöver stanna för att få vila och återhämtning. En vandring där vi behöver tystnad och ensamhet men också gemenskap och samtal med andra.

En slags vandring som vi alldeles för ofta tar för given och inte ser storheten i, men det är ju faktiskt ett under att få vandra på jorden.

Livet det förändras hela tiden. Tiden går, dagar blir till veckor, veckor blir till månader och år, och en massa olika saker händer med oss själva och de som finns runtomkring oss, och jag tänker att både den yttre och den inre vandringen är viktiga och dessutom helt beroende av varandra.

Personligen vill jag vandra genom livet med en nyfikenhet och en öppen hållning till det som kommer i min väg under vandringen. Det innebär dock inte att jag tror att vi ska vandra runt helt planlöst.

Jag tror på att leva livet som att det vore en vandringsled. 

Lisa Ring

Jag vet inte riktigt vad Lisa Ring menar med de orden men för mig är det en påminnelse om försöka följa han som säger att han är vägen, sanningen och livet. Och att hans ord kan få vara en lykta för min fot och ett ljus på min stig.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: