Semester bildernas funktion!?

Under sommaren fylls sociala medier av inlägg från semesterfirande vänner och bekanta och personlige lägger jag ut en hel del bilder på instagram och facebook.

Självklart kan dessa semesterbilder skapa avundsjuka, stress, sorg och en ännu större ensamhet hos den som betraktar bilden. För det är helt enkelt oundvikligt att vi jämför vår egen tillvaro med de bilder vi ser på sociala medier och då är det lätt att få en skev bild av verkligheten.

Men är semester bilder på sociala medier bara till ondo?

Nej, verkligen inte. För egen del är sociala medier en källa till inspiration för kommande semestrar. Efter att ha sett bilder från t.ex Grövelsjön, Trollstigen och Lofoten vill jag också åka dit någon gång.

Jag tror också att semester bilder kan fylla en annan god funktion. Att de helt enkelt kan likställas vid vackra tavlor, bilderböcker och naturfoto böcker.

Samtidigt som vi samlar på vackra naturupplevelse under vår semester får andra vara med och se, tack vare sociala medier.

Faktum är att under den senaste tiden har flera människor (oberoende av varandra) tackat mig för de semester bilder jag publicerat på sociala medier. Det kan ha att göra med att jag främst publicerar naturbilder vilket enligt forskning har en positiv effekt på oss människor.

Läste nånstans att att en vidsträckt utsikt på ett foto väcker visioner, en stig som försvinner bortom en krök väcker nyfikenhet, vatten, hagmarker och öppen skog skapar lugn och öppnar för reflektion.

Tänk om det är så att dina och mina semester bilder på sociala medier kan få fylla den funktionen?

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: