Ge vägen en möjlighet att hitta dig!

Försök inte bara hitta vägen. Ge också vägen en möjlighet att hitta dig.

Peter Svärdsmyr

Självklart finns det många bottnar i de orden, men för mig handlar de främst om min relation med han som säger sig vara vägen, sanningen och livet.

Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

Johannesevangeliet 14:6

Ofta fokuserar vi nog på att Jesus är vägen till Gud, men faktum är att han också är precis tvärtom: Guds väg till oss människor.

Jesus är inte en enkelriktad väg, utan en väg där Gud kommer från ena hållet och vi från det andra, och jag tänker att det ligger i Guds natur att ständigt söka efter oss och att längta efter oss.

Detta innebär att det inte bara handlar om att vi ska söka och finna Gud, utan att Gud också ska finna oss. Hela tiden söker efter oss på en mängd olika sätt och kanske är det så att det som kan se ut som vårt sökande efter Gud samtidigt är hans sätt att söka kontakt med oss. Genom vår längtan, våra känslor och vardagens händelser och möten.

Ibland kanske vi talar alltför mycket om att söka herren att vi glömmer bort vårt eget behov av att bli funna. Att vi helt enkelt måste ge vägen en möjlighet att hitta oss.

När jag för några somrar sedan fann denna vägskylt i Tiveden bestämde jag mig genast för att ta ett kort på den. För ovanlighetens skull hade jag dock varken mobilen eller systemkameran med mig så jag fick åka hem och hämta dessa. När jag sedan snabbt skulle åka tillbaks för att fotografera var det en bil som åkte extremt långsamt framför mig. Ni vet sådana där bilister som är ute och söndagsåker, men detta var inte ens en söndag! Fy vad irriterande och jag tyckte verkligen att han var i vägen, samtidigt började jag tänka på Jesus och den där vägskylten som jag skulle fotografera.

Jesus han är inte i vägen, nej han är själva vägen.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: