Att kasta första stenen

En predikan från Sännevadet, Frälsningsarmén Tranås 2021-08-14

Tidigt på morgonen var han tillbaka i templet. Allt folket samlades kring honom, och han satte sig ner och undervisade. De skriftlärda och fariseerna kom då dit med en kvinna som hade ertappats med äktenskapsbrott. De ställde henne framför honom och sade: ”Mästare, den här kvinnan togs på bar gärning när hon begick äktenskapsbrott. I lagen föreskriver Mose att sådana kvinnor skall stenas. Vad säger du?”. Detta sade de för att sätta honom på prov och få något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och ritade på marken med fingret. När de envisades med sin fråga såg han upp och sade:” Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne”. Och han böjde sig ner igen och ritade på marken. När de hörde hans svar gick de därifrån en efter en, de äldsta först, och han blev ensam kvar med kvinnan framför sig. Jesus såg upp och sade till henne: ”kvinna, vart tog de vägen? Var det ingen som dömde dig?” Hon svarade: ”nej, Herre”.Jesus sade ”inte heller jag dömer dig. Gå nu, och synda inte mer”.

Johannesevangeliet 8:2-11

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: