Serva vårt inre

När jag idag lämnade in bilen på service tänkte jag att det vore nog bra om man med jämna mellanrum kunde lämna in sig själv på service. Man behöver liksom inte må dåligt för att ha det behovet utan man kan också tänka att man gör det förebyggande.

Precis som vi servar våra bilar behöver vi serva vårt inre för att se att allting är såsom det ska. Så frågan är när gjorde du senast en service av ditt inre? Och lever du i en relation behöver nog den också service med jämna mellanrum.

Den här gången blev det bara en vanlig grundservice, men jag minns ett annat servicetillfälle då bilmekanikern ringde och sa att bilen behövde fyra nya däck eftersom vi kört lång tid med felaktig hjulinställning.

Jag vet mycket väl att det är en god idé att kolla hjulinställningen om bilen drar till höger eller vänster då man kör. Men jag hade inte upplevt att den gjort det.

Om man justerar hjulinställningen så att den är rätt undviker man onödigt slitage på däcken, vilket gör att de håller längre. Dessutom blir bilen blir mer lätthanterlig, men framförallt så sänks bränslekostnaderna.

Vi människor behöver också ha en genomgång då och då tänker jag. Det gör att vi kommer hålla längre. Eller kanske mer – vi kommer att orka mer.

Pedher Skoog

Med jämna mellanrum behöver vi nog se över vårt livs hjulinställning så att vi inte i onödan dras åt höger eller vänster om vi ska rakt fram, för det är nog lätt så att vi blir utslitna om livet bara får rulla på utan någon större eftertanke. Visst vi kanske kommer framåt men det tar på krafterna om man hela tiden dras åt något oönskat håll.

Att serva sitt inre handlar om att stanna upp och reflektera, enskilt eller tillsammans med någon som man har förtroende för. Det kan handla om att få prata av sig med en vän, att gå i terapi, få själavård eller att be någon om förbön.

Att reflektera över det som är och har varit, och utifrån det bestämma sig för vilken riktning ens liv ska ha framåt. Och för att lyckas i sin strävan framåt behöver man rikta uppmärksamheten inåt och hitta en bra balans mellan comfort zone, utmaning och återhämtning. En balans mellan andras förväntningar och våra egna behov.

/ Urban

PS. Följ gärna min vän Pedher Skoogs blogg https://pedherskoog.com/ DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: