Mänskliga spindelnät

På väg till min arbetsplats går jag över en bro och så här års är det väldigt fascinerande att se alla vackra spindelnät som spindlarna åstadkommit på broräcket.

Tänk att en enda liten spindel kan konstruera en sån briljant konstruktion, och det sägs att spindeltråd i förhållande till sin vikt är starkare än stål. Dess unika kombination av styrka och böjlighet har länge varit ett intressant föremål inom biomimetiken. Men jag tänker att spindelnät också är intressanta på ett mänskligt plan.

Imse vimse spindel klättrar upp för trån ner faller regnet spolar spindeln bort upp stiger solen torkar bort allt regn Imse vimse spindel klättrar upp igen.

Tänker att livet ibland kan vara precis såsom för Imse vimse spindel. Allt flyter på och känns bra men plötsligt händer något som vänder upp och ner på tillvaron. Ibland kan det liksom kännas som att det ösregnar och att man likt Imse vimse spindel tappar fotfästet och spolas bort. När det händer kan vi få finnas där för den som faller genom att spinna ett nytt nät som personen kan få landa i.

Ibland är det jag som behöver ett mänskligt spindelnät att falla i och en sol som lyser för mig så att jag kan klättra upp igen, en annan gång är det nån av mina medmänniskor. 

/ urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: