Livet har sina årstider

Jag vet inte riktigt varför men årstider har blivit ett av mina favoritord och för mig har varje årstid sin egen speciella charm, och vill man vara lite filosofisk kan man säga att hela livet har sina årstider.

Årstidsväxlingarna i skapelsen de motsvaras av liknande perioder i en människas liv och det gäller att ta vara på dem och göra det bästa av dem.

För mig är de fyra årstiderna en stor rikedom och jag mår bra av att få uppleva skiftningarna och kontrasterna, att allting återvänder och passerar gång på gång. På något sätt är det som att de fyller olika funktioner i mitt liv. De talar liksom till olika delar av min personlighet och då menar jag till både ande, kropp och själ.

Många skulle säkert vilja ha ständig vår och sommar men det är inte möjligt. Livet är inte bara vårkänslor, värme och solsken utan också höststormar, kyla och regn som känns som småspik.

Tänker att det är en utmaning för oss att acceptera och att leva i nuet i de årstider som kommer till oss. Och om vi försöker förstå den årstid vi befinner oss i kan det nog bli lättare att hantera de tankar och känslor vi går igenom.

Denna sanna lyckan finner man bara om man anpassar sig till livets årstider alldeles som man anpassar sig till årets.

Sigrid Undset

En del kanske tycker det är tråkigt att årstiderna kommet om och om igen, men jag tänker att det också är en slags trygghet och tröst att det är på det sättet. Att det alltid kommer en ny vår där man får chans att så det man vill skörda.

Men givetvis finns det öven oförutsägbarhet och överraskningar i livets årstider. Lågtryck med ostadigt och regnigt väder mitt i sommaren, men även brittsommar i oktober med sommar temperaturer och solbelysta lövträd med vacker färgprakt.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: