Orden formar oss

Det andra människor säger till mig och om mig påverkar den självbild jag får. Men också hur de säger det. Deras förhållningssätt påverkar nämligen hur jag förhåller mig till mig själv.

Ord är oerhört viktiga för med hjälp av dessa kan erfarenheter, minnen, kunskap, känslor och tankar formuleras. Orden de formulerar och åskådliggör vad som pågår i vår hjärna och avslöjar vilka vi är och påverkar som sagt både oss själva och andra.

Orden vi säger till varandra formar oss och det är viktigt att vi är medvetna om att det vi säger stannar kvar i mottagaren, det negativa djupare än det positiva.

Ord tar liv och ord ger liv. De är gift eller frukt – valet är ditt

Ordspråksboken 18:21

Bibeln säger att tungan har makt över liv och död och idag sägs det ofta att ord har makt. Det behövs ju inte speciellt många ord för att förminska en annan människa eller att få henne att växa. De ord vi säger kan såra, förstöra och smutsa ner men de kan också ge liv, bygga upp, hela och välsigna!

Milda ord är som drypande honung, ljuvliga för själen och en läkedom för kroppen

Ordspråksboken 16:24

Sitter denna måndagsmorgon och funderar på vem jag blir av de ord jag säger och hur min omgivning påverkas av dessa? Tänka om vi alla skulle börja använda våra ord i syfte att få oss själva och varandra att växa och bli vårt bästa jag! Men jag klarar det inte på egen hand så min bön till Herren blir att han ska sätta en vakt för min mun.

Sätt en vakt för min mun Gud, sätt en vakt vid mina läppars dörr. Låt mig inte få lust till onda ord…

Psaltaren 141:3-4

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: