Sprickan i kapellet

Vi har precis flyttat från vår kyrka på Ekersgatan till ett nytt modernt hus på Södra Ladugårdsängen. Från ett hus med sprickor i fasaden till en ny kyrka vars kapell har en spricka i golvet. Vet inte riktigt om det är Peab eller Gud som orsakat den, men de som bestämt i byggprocessen har i alla fall valt att ha sprickan kvar och förtjänstfullt lagt glitter i den.

Jag vet inte om det var av praktiska, estetiska eller symboliska skäl som sprickan fick vara kvar, men jag tänker att den kan fungera som en viktig påminnelse om att det är i sprickorna ljuset kommer in.

There is a crack in everything, that’s how the light gets in

Leonard Cohen

Det finns en spricka i allt. Det är så ljuset kommer in – troligen är det en de mest citerade textraderna någonsin och jag tror att det i allas våra liv finns sprickor som vi försöker täta igen och måla över.

Bakom den välputsade fasaden kämpar de allra flesta av oss med något och det kan vara svårt att ha det svårt. Framförallt om man samtidigt känner att man måste gå runt och låtsas vara glad i tron på att alla andra har det så bra.

Men det är just sprickorna som förenar oss människor och vi behöver faktiskt inte vara rädda för dem. För det är ju genom sprickorna som ljuset kan lysa in. Om du sänker garden och låter ljuset lysa in genom sprickorna kan du också hjälpa andra, för det visar att du också är en som kämpar.

Kanske är det just våra sår, vår svaghet, vår otillräcklighet och våra klavertramp som kan öppna oss på djupet och skapa en gemenskap där vi kan få vara ljus för varandra. För i sprickorna finns nämligen både äktheten och möjligheterna.

Först tänkte jag ha med en bild på sprickan, men insåg sedan att det är bättre att ni själva åker dit och tittar, och kom ihåg att sprickorna är öppningar där Guds kärlek och ljus kan ta plats i oss. Inför honom kan vi komma med vår brustenhet, våra sprickor och vårt beroende av hjälp.

Här kan du läsa om vad som händer i Immanuelskyrkan Örebro: https://imkorebro.se/

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: