Närhelst en lucka uppstår…

Precis som för många andra är mobilen det första jag kollar på morgonen och det sista jag kollar innan lampan släcks. Jag scrollar igenom flödet på facebook och instagram, kollar vädret på några väder sajter, läser Aftonbladet och Expressen.

Tittar jag på tv börjar jag scrolla i mobilen så fort det blir reklam. Är jag med frun när hon ska handla kläder kan jag inte låta bli att ta fram mobilen under tiden hon är i prov hytten. När vi ska iväg nånstans och jag behöver vänta på att övriga familjemedlemmar ska bli klara passar jag på att scrolla litegrann i mobilen.

Faktum är att mobilen följer med mig överallt, till och med in på toaletten. Kanske är det så att mobilen klarat det som kvinnor inte lyckats få oss män att göra tidigare, nämligen att sitt kissa och vem vet jag kanske sitter på toa och skriver detta blogginlägg.

Närhelst en lucka uppstår så finns mobilen där och det finns alltid mer att upptäcka, det tar liksom aldrig slut, för de sociala medierna är oändliga och nyhetsuppdateringarna ständiga.

Hur många gånger jag plockar upp mobilen under en dag vet jag inte men med största sannolikhet är det betydligt fler gånger än vad jag tror.

Har dock ofta hävdat att scrollandet på mobilen varken påverkat mig eller min omgivning. Att jag efter en snabb titt i mobilen kunnat återvända till här och nu, men i ärlighetens namn är det nog inte sant. Att vara ständigt uppkopplad leder snarare till att vi blir mer splittrade.

Mitt nyårslöfte detta år blir därför att försöka minska mobil användandet, att sluta slö surfa utan att ha någon särskild avsikt, och det ska bli intressant att se vad som då händer i de där luckorna i tillvaron!

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: