Nyårstankar

Idag är det nyårsafton, en dag för sammanfattning, återblick och reflektion. En dag då vi summerar året som varit samtidigt som vi blickar framåt mot ett nytt år.

Det är bara ett fåtal timmar kvar av detta år och det går liksom inte att komma ifrån att det är en speciell känsla på nyårsafton. En del av oss kanske är upprymda och förväntansfulla inför det nya året medan andra känner sig lite nedstämda och stressade över att ännu ett år har passerat.

Tiden och livet rusar på i väldig fart men egentligen blir det inte någon skillnad när klockan slår midnatt och det nya året börjar, men ändå är det något speciellt. Min vän Pedher Skoog formulerade det så bra på sin blogg.

När klockan slår nytt år känns det på något sätt som tiden börjar om. ändå fortsätter den bara, men nytt år. 365 dagar till nästa gång tiden börjar om.

Pedher Skoog

Det är inte alltid så lätt att komma ihåg vad man upplevt och åstadkommit under året, men idag tänker jag att det är ett utmärkt tillfälle att blicka tillbaka på det om varit och sammanfatta vad man fått uppleva under året. Vad var det roligaste som hände? Vad är jag mest stolt över? Vad är jag tacksam för? Vilka lärdomar tar jag med mig? Vad hade jag velat göra men inte gjort, vad hade jag velat göra annorlunda och vad vill jag minska på eller rentav sluta med för att ge plats för det jag egentligen önskar? Har nämligen lärt mig att livet handlar mycket om att lägga till och att dra ifrån.

Personligen funderar jag också på hur och var jag hämtat min energi? Jag började nämligen året som heltids sjukskriven med utmattningssyndrom men har under året succesivt ökat arbetsmängden och är nu uppe i 75%.

Om jag skulle avlägga något löfte inför det nya året så är att fortsätta att ta hand om mig själv, för det är enda sättet för att må bra, och för att orka arbeta och kunna bry sig om andra ❤️

Gott nytt år!

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: