Good enough?

Du har säkert hört uttrycket Good Enough, vilket handlar om att man duger som man är och att allt man gör inte behöver vara perfekt. Att man helt enkelt ska släppa sina prestationskrav och inse att det man gör faktiskt är tillräckligt bra eller i alla fall bra nog.

Alla har vi nog någon gång brottats med tvivlet på vår egen förmåga och funderat på om vi verkligen håller måttet? Personligen har jag insett att jag ofta ställt för höga krav på mig själv, vilket även gjort att jag gång på gång blivit besviken på mig själv. Visst vi människor är otillräcklig, vi orkar, hinner och klarar inte allt, men ändå känner jag lite ambivalens för det där uttrycket Good Enough.

Det behöver kanske inte vara ett motsattsförhållande mellan att göra så gott man kan och att vilja göra saker bättre. Men när uttryck som ”jag duger som jag är’ och ”jag gör så gott jag kan” används som ett försvar, som en ursäkt för att slippa ta tag i saker är det ett problem. Vi behöver inse att det alltid finns saker i vårt liv, i vår personlighet att jobba med, för vi är liksom alltid ofärdiga.

Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt. Du blir aldrig färdig och det är som det skall.

Tomas Tranströmer

Vi ska alltid göra vårt bästa, men samtidigt är det viktigt att prioritera mellan de förväntningar och krav som finns på oss (både våra egna och omgivningens) så att de blir hanterbara och hålls på en rimlig nivå. Men vi kan alltid utvecklas och reflektion över sin egen handling är grunden till det.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: