Livet är till låns…

Allt är givet människan som lån

Pär Lagerkvist

Det är lätt att ta livet och allt det vi har runt omkring oss för givet, men allt vi har att tillgå är till låns så ta vara på tiden för en dag får vi lämna tillbaks allt det vi har.

Självklart kan vi påverka vårt liv, men helt och hållet råder vi inte över det. Det är bara att konstatera att de saker jag har idag en dag kommer att tas ifrån mig, och det behöver inte vara när jag dör utan det kan ske betydligt tidigare än så…

…när jag sitter och reflekterar kring detta inser jag att jag under vissa perioder i livet haft saker som jag inte längre har tillgång till. Saker som jag kanske inte ens märkt att jag lämnat tillbaks men som jag nu inser att jag faktiskt lämnat ifrån mig.

Läste nånstans att ‘livet är ett lån och dess bekymmer är räntan”, och visst kan man ha en del bekymmer i livet, men framförallt är det en stor glädje att få leva.

Jag tror att mitt och ditt liv är Guds. Att det är han som ger oss våra förutsättningar men också uppgiften att förvalta det vi fått. Om det nu är så att livet är något som jag fått att förvalta och ta hand om åt Gud, på vilket sätt påverkar detta mitt liv? Jag tänker att det både gör mig ödmjuk och lite orolig. För vad gör jag med mitt liv? Hur hanterar jag det liv jag fått till låns? Är jag rädd om det eller behandlar jag det det illa?

Ibland stressar jag mig igenom livet och glömmer att stanna upp och för många blir nog livet att avverka massa måsten dagarna i ända. Men tänk vad viktigt det är att inte skjuta upp saker och ting på framtiden, utan istället göra saker när lusten faller på för man vet inte hur lång lånetid man fått.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: