Livet är aldrig stillastående

Som ni kanske förstått är jag en person som har svårt för att sitta still och är det så att jag måste sitta still så tar det inte många minuter innan jag börjar vrida och vända på mig…

…och får jag inte komma ut i friska luften och röra på mig så mår jag dåligt. I och för sig är inte det så konstigt, för det är ju en vedertagen sanning att man mår bra av att röra på sig. Dessutom är det ju så att själva livet aldrig är stillastående, det är konstant i rörelse av förändring.

Det kanske inte alltid syns och inte heller alltid att det märks. Men en sak är nog ganska säker att vi förändras varje dag som går. Men frågan är nog mer, hur vi förändras. Går det åt rätt håll, eller växer vi åt fel?

Jerusalem

Läste nånstans att det är en illusion att något står still, att något börjar eller slutar, för vi är liksom alltid på väg, alltid i rörelse och precis så är det nog. Varje dag blir vi en dag äldre och förhoppningsvis en dag klokare, och skulle vi skriva ner allt vi gjort, upplevt och lärt oss under livet så skulle det bli hundratals sidor.

Varje dag blir vi en dag äldre och och förhoppningsvis en dag klokare! Och skulle vi skriva ner allt vi gjort, upplevt och lärt oss under livet så skulle det bli hundratals sidor. För det är ju så att vi lär oss så länge vi lever, om oss själva men också om andras liv och om Gud, om vi nu tror på honom?

Precis som ingen människa är en ö, hel och fullständig i sig själv är dagarna vi lever. Dagarna vi lever får nämligen mening genom att kopplas ihop med det som varit och det som vi längtar efter och drömmer om.

Jag skulle vilja påstå att nuet behöver våra tidigare erfarenheter tillsammans med den okända framtiden och precis som Tomas Sjödin skriver i en av sina böcker så avgörs inte våra liv av småsaker utan av det återkommande. För det är ju de vanliga dagarna som blir livets gång.

Ska man påverka livets gång är det där man ska sätta in, om inte stöten, så i alla fall små, små knuffar i rätt riktning och på så sätt skapa de yttre förutsättningarna till att varje dag får en puls som gynnar allt det jag senare vill finna i mitt liv. 

Tomas Sjödin

/ Urban 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: