Hemligheter

Jag är ganska aktiv på sociala medier och här på bloggen delar jag med mig av mina tankar och funderingar. På sätt och vis är jag ganska öppen med mitt liv men samtidigt är jag mån om att ha hemligheter. Tror nämligen att det är sunt att bevara vissa saker för sig själv.

Jag tror nämligen att vi alla behöver värna om att ha hemligheter i livet. För allt som finns i vårt inte inre mår inte bäst av att komma ut i offentligheten. Självklart kan vi må bra av att glänta på dörren till vårt innersta och visa vad som finns där bakom. Att våga vara sårbar kan vara vara väldigt vackert, för det är liksom då man möts på riktigt och alla kämpar vi med något.

Ibland kan det vara en befrielse, en lättnad att avslöja en hemlighet, framförallt om den tas väl emot. Men så är det inte alltid, alla har vi nog någon gång känt att det borde jag aldrig ha sagt för det blev inte väl mottaget.

I barnprogrammet ”Djuren på Djuris” förklaras detta med hemligheter på ett bra och pedagogiskt sätt. Det finns både bra och dåliga hemligheter. Man vet att en hemlighet är dålig om det gör ont i magen när man tänker på den. Ibland kan det räcka med att vi ensamma bearbetar den dåliga hemligheten, men om den gör oss ledsna och oroliga kan det vara bra att inte vara ensam med den.

Längst in behöver vi ha ett rum som bara är vårt eget. Och Guds. Vår egen backyard. (…) Att gömma delar av sitt liv handlar inte om att dölja sådant som inte tål dagens ljus, det handlar om att vårda de ljusa hemligheter, de som inte rör offentligheten

Tomas Sjödin

Inom oss finns ett liv inuti livet som inte är synligt för omvärlden men synligt för Gud. Det är du som bestämmer när och vilka som får ta del av ditt inre. Det är nämligen du som ansvarar för att öppna och stäng dörren som leder till ditt inre. Och nu ska jag avslöja en hemlighet, eller förresten jag håller den för mig själv…

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: