Tack Förlåt

I söndagskväll var jag på en fin mässa i Mosjö kyrka där Karolina Cederqvist tillsammans med Mosjökören under ledning av Joakim Arenius sjöng sånger av Laleh.

En av sångerna de framförde var ”Tack Förlåt”, en sång om tacksamhet och behovet av att säga förlåt.

Som barn tvingas man ibland pressa fram ett tack eller säga förlåt, trots att man varken förstår varför eller är redo för det, vilket såklart inte är bra. Men jag tänker att de där två orden är viktiga för oss. Orden Tack & Förlåt kan göra skillnad i vår vardag, både för oss själva och för de som finns i vår omgivning. 

Förlåt från alla dom som inte kunde nåt annat
Som inte visste nåt bättre
Får jag säga förlåt från dom
Tack mamma, tack pappa
Tack till alla vägar som man gått
Tack till livet som vi bara fått
Tack till hjärtat som vill fortsätta slå
Tack jorden, tack förlåt

Laleh

Vi har nog alla varit med om situationer där vi tänkt säga tack men glömt bort eller rentav struntat i att säga det. Men det räcker ju inte att bara tänka tack, för när det gäller tacksamhet är det inte bara tanken som räknas, det behövs ord och gärningar också.

Det finns som sagt mycket man kan vara tacksam för och ibland behöver man också säga: Tack Förlåt till sig själv. Inte vara så hård mot sig själv utan istället se på dig själv med tacksamhet och förlåtelse, vilket inte är så lätt i en tid där vi ständigt påminns om allt man borde vara.

I min tro är orden tack och förlåt oerhört centrala. Så tacksam för den nåd och förlåtelse Gud ger och har man svårt att formulera en bön räcker det nog med: Tack Förlåt!

Det finns mycket här i världen. Men det enda man kan vara säker på är tack förlåt.

Laleh

Det finns mycket man kan tacka Gud för, och som vi brukar läsa vid nattvarden har jag syndat med tankar, ord och gärningar, och genom min synd är jag skyldig till mer ont än jag förstår. Att be Gud om förlåtelse och hjälp med att se och bryta med mina synder är därmed en ständigt pågående process. Tack Förlåt!

/ Urban 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: