Alla har vi en avigsida

Sociala medier kan få oss att tro att vi har koll på andra människors liv, men alla bilder och statusuppdateringar är bara en liten del av verkligheten. Även om vi kanske inte medvetet arrangerar de bilder vi publicerar så sker det nog undermedvetet en slags retuschering om vad vi vill framhålla och vad vi rentav vill dölja.

Kanske är det så att det vi vill dölja i våra liv blivit ännu hemligare i och med den skenbara öppenheten på sociala medier? Och jag tror faktiskt att vi alla gång på gång begår misstaget att jämföra andra människors utsida med vår insida.

Precis som kläderna vi bär har vi en rätsida som avses att synas och en baksida, en insida som kallas avigsida som vi inte visar upp. Vilket inte är konstigt för det är ju inte speciellt många av oss som bär våra klädesplagg ut och in.

Men om du och jag skulle våga visa vår avigsida så skulle det bli lättare för andra att visa sin. Faktum är ju att ingen av oss är helt fullkomlig eller helt bristfällig, vi är alla både och.

Tänk om vi skulle våga omfamna även det mörka, de dåligt sydda sömmarna, hela den mänskliga röran vi består av. Jag tror det skulle göra oss gott, då skulle vi slippa slösa kraft och energi på att gömma undan och skyla över.

/ Urban 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: