Nakna träd

Jag inser att jag nog har lite säregna intressen, jag gillar nämligen att så här års beskåda nakna träd och jag tror att de nakna träden och vi människor har mer gemensamt än vad vi först anar.

…du kanske tycker att jag är lite flummig men jag tänker att träd kan symbolisera livet på många olika sätt, att trädets årstids växlingar också motsvaras av perioder i en människas liv.

Läste någonstans att nakna träd för tankarna till generade skyltdockor som väntar på att kläs, men så upplever inte jag det hela. Jag tror snarare att träden är fullt medvetna om vikten av att våga se naket på sitt liv.

Ett träd ser ju helt annorlunda ut när det är naket, nu ser man tydligt grenverket som ter sig likt alla de vägval man gjort i livet. En del av dem lite spretiga och sedan finns det små kvistar av små trevande försök.

Vi är som träd, till slut faller lövverket, fasaden, ytan. Och vi inser att om vi ska överleva vintern måste vi bygga på nåt annat än det som syns utanpå

Peter Svärdsmyr

De nakna träden kanske vill påminna oss om att våga se naket på våra liv och få oss att fundera på vilka vi egentligen är bakom lövverket, bakom fasaden och ytan.

Att bli medveten om sig själv och sina egna mönster, tankar och känslor kan vara en ögonöppnare på många sätt, där du kan se hur påverkad du omedvetet har blivit av dem, men också hur dessa kan ha påverkat andra i din omgivning

Men tyvärr tar ofta vårt yttre så mycket plats att vi varken hinner eller vågar blotta vårt eget inre, varken för oss själva eller för vår omgivning. Vi vill så gärna hålla skenet uppe och visa en fin yta, trots att det bakom fasaden både är kaos och total oordning. Personligen upplever jag ofta att det är en kamp mellan att visa mig sårbar och att hålla skenet uppe och att jag alldeles för ofta väljer det sistnämnda. Detta trots att jag vet den stora betydelsen av att lägga korten på bordet och att fasaden förr eller senare faller.

Att se dessa nakna träd ståendes vid Undens strand påminner mig också om att träden behöver tid och ro för för att deras inre ska byggas upp för en ny vår och sommar, likadant är det nog för oss människor.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: