Ett steg i taget…

Som en del säkert vet är jag lite besatt i att räkna steg och ifjol tog jag lite drygt 6.6 miljoner steg. Tänker att kroppen är byggd för rörelse och att det finns flera goda anledningar till att röra på sig. Detta blogginlägg kommer dock handla om helt andra steg i livet, steg som också är oerhört viktiga att ta.

Alla har vi säkerligen drömmar och visioner i livet och för att kunna nå dessa behöver vi ta steg i rätt riktning. För att kunna nå dit vi längtar behöver vi ta steg efter steg i den riktningen så att det efterhand blir en tydlig del av vårt liv och oss själva.

Men man kan inte bara stå och vänta på att möjligheterna ska dyka upp utan man måste själv försöka skapa den förändring man längtar efter. För att kunna ta steg i livet behöver vi ibland ändra vårt tankemönster så att vi får nya tankar som leder oss till nya handlingar, som i sin tur leder oss till nya upplevelser och känslor. Allting sitter liksom ihop! 

De mörka perioderna i mitt liv har lärt mig att det ganska ofta är så att det går två steg framåt och ett steg bakåt och att man alltför ofta fokuserar på det där steget som man gick bakåt. Jag har också lärt mig att acceptans är viktigt, att jag accepterar det som är och det som har varit samtidigt som jag har blicken framåt för att kunna ta nya steg här i livet…

… Men man kan inte hoppa över ett steg och strunta i det jobbiga och de sår som man kanske har inom sig. Man kan inte ta ett steg förbi sig själv och strunta i det som kroppen och ens inre signalerar. Det finns helt enkelt inga genvägar framåt.

Har du tänkt på att varje steg du tar i livet är dubbelt värda? Inte bara att du tar ett steg närmare något, du tar också ett steg bort från något

Pedher Skoog

Kom ihåg att även korta steg tar oss framåt, även om det tar lite längre tid. För det är ju så att långsamt leder också någonstans.

Tänk på att varje litet nytt steg vi tar i rätt riktning tar oss ett steg närmare vårt mål och ett steg längre bort från det som varit.

/ Urban

Mer av Pedhers tankar finner du på bloggen: https://pedherskoog.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: