April väder

Varje år blir jag förvånad över att människor blir förvånade över att det snöar i april, och på sociala medier läggs det ut bilder på lite snö och kommentarer som ”vart tog våren vägen?”

Idag tycker jag dock att sådana bilder är berättigade med tanke på den snö mängd som kommit.

Det är något visst med aprilväder, de snabba skiftena mellan sommar och vinter på en och samma dag. Ena stunden värmer solen som att det vore sommar och nästa stund skyms solen av mörka moln, vinden tilltar och vi är återigen tillbaka i vinterkylan. Snö, hagel, kyla, regn, sol och värme, kontraster är väl det minsta man kan kalla det!

År efter år kommer detta ombytliga och typiska aprilväder, anledningen till detta är att april är den månad då temperaturen stiger som snabbast. Vårsolen värmer upp marken och den uppvärmda luften stiger uppåt och bildar stackmoln, men där uppe i luften är det fortfarande vinterkyla vilket gör att molnen blir kalla och isiga och ger ifrån sig regn, snö och hagel.

Jag tänker att vädret under årets fjärde månad måste vara det mest lyckade aprilskämtet genom alla tider, för vi går ju på det år efter år. Efter att ha fått uppleva sol och tvåsiffriga plusgrader i mars tror vi att det ska hålla i sig fram till sommaren, men april-april din dumma sill!

Vi verkar ha väldigt svårt att acceptera aprilvädret fast vi att vi varje år råkar ut för det. Visst det kan kännas tråkigt med aprilväder, men det är en del av livet. Aprilvädret bara skräms litegrann och försöker få oss att tappa tron på våren. Likadant är det i livet. Vi vill tro på vår, på ljusning och blomning i vårt liv men ibland så kommer det typiska aprilvädret och försöker få oss att tvivla.  

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: