Vad göder du ditt inre med?

Kan inte direkt påstå att jag har några gröna fingrar, men jag har förstått att det finns en mängd olika sorters jord, gödsel och näring. Att det finns olika varianter som används till olika växter och blommor för att kunna ge de absolut bästa förutsättningarna till varje planta.

På samma sätt är det i vår egen inre trädgård. Vi måste använda rätt sorts jord, gödsel och näring för att det vi vill ska växa ska kunna växa och frodas.

Vad är det för tankar, idéer, känslor, värderingar och drömmar du göder ditt liv med? Det är ju faktiskt så att det vi fokuserar på växer och det vi ger näring till får vi ännu mer av.

Vi behöver därför skapa klarhet i vilka vi vill vara och vad det faktiskt är som dominerar i vårt inre. Är det sådant som bygger eller bryter ner oss? Leder det livet i den riktning vi vill? Och hur kan vi omsätta våra tankar, våra värderingar och det vi längtar efter i praktiken, i vardagen?

Det sägs att vi blir såsom vi umgås och oftast är väl det ordspråket kopplat till vilken umgängeskrets man har. Men jag tänker att det också handlar om vilka tankar, känslor och värderingar vi låter oss umgås med i vårt inre.

Om du till exempel känner självanklagelse och ångest så kanske du med jämna mellanrum behöver släppa taget om det som varit. Genom att acceptera det som hänt och förlåta dig själv. Om du vill känna lugn behöver du kanske bearbeta det som tynger och oroar dig.

Om du ofta har en negativ inställning behöver du kanske sluta att gnälla och istället försöka byta ut de negativa tankarna som poppar upp i ditt huvud till mer positiva tankar.

Om du vill att ditt liv ska präglas av kärlek och medmänsklighet kanske du ännu mer behöver praktisera vänlighet, godhet och tacksamhet, och om ditt hjärta är fullt av glädje så kommer det också sprida glädje till andra!

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: