Väderfixerade

Sitter på en klippa vid Djäknesundet och njuter av det vackra vädret. Efter ett par veckor med lite varmt, lite kallt, lite sol, lite moln, lite regn och lite uppehåll är det idag 27 grader varmt och klarblå himmel.

I den ena kvällstidningen står det att kylsmockan är på väg och i den andra att brittvärmen är på ingång med temperaturer uppemot 35 grader. Frågan är vilken tidning som får rätt?

Det sägs ofta att vi svenskar är de mest väderfixerade människorna på jorden. Vi följer troget vädersajterna i våra smartphones trots att vi innerst inne vet att de sällan stämmer. Trots att vädret är en totalt okontrollerbar faktor i våra liv lägger vi både tid och energi på att följa väderprognoser.

Nyligen hörde jag talas om en man som dagligen följer fyra vädersajter och sedan väljer den prognos som passar honom bäst. Kanske ska jag ta och anamma det förhållningssättet?!

När vi möter någon som varit på semeser är ofta vår första fråga om vädret varit bra? Som att vackert väder skulle vara synonymt med en lyckad och trivsam semester. Vackert väder har helt enkelt blivit en metafor för det ljuva och lyckliga livet. Men samtidigt verkar det som att vi svenskar aldrig blir riktigt nöjda med vädret. Antingen tycker vi att det för kallt eller annars för varmt.

Men vädret, sommaren, semestern, det blir vad man gör det till. Tänk om man kunde leva och ta vädret precis som det kommer oavsett om det är kallt eller varmt, blött eller torrt!

Att ha semester handlar ju om att kunna slappna av så man kanske skulle börja med att acceptera vädret såsom det är. Och kom ihåg att det finns inget dåligt, bara dåliga kläder. Eller som Robert Broberg skulle ha sagt det: det finns inget dåligt väder om man har roliga kläder.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: