Frustration

Frustration. Kanske handlar allt bara om det, att hitta vad som frustrerar en så mycket att man måste göra något åt det.

Emanuel Karlsten

Så inleder Emanuel Karlsten sitt  “Sommar i P1″ vars röda tråd är frustration. Den frustration han har med frikyrkan, mediehusen och internet. Ett sommarprat som verkligen berör och får mig att reflektera över mitt engagemang i frikyrkan, min tro och dess konsekvenser, mina åsikter om internet och vad det är som frustrerar mig!?

Vad är det som skaver i mitt liv, i mitt sätt att leva?

Jag tänker att frustration är en känsla som uppstår både av små och stora händelser. Men ofta är det nog så att frustrationen inte beror på händelsen i sig utan mer på våra egna förhoppningar och föreställningar om dessa händelser. Vi blir helt enkelt frustrerade när verkligheten krockar med våra drömmar, våra förhoppningar och de värderingar vi har.

Att känna frustration, sorg eller ilska är att se saker som de är och att inte stoppa huvudet i sanden och låtsas som att problemen inte finns.

Jag tror det är viktigt att vi funderar på om det som ger oss frustration går att förändra? Om det gör det måste vi försöka att komma på hur? Och om det inte går att förändra måste vi försöka att acceptera och göra det bästa av situationen.

Vi ska inte stanna kvar i missnöjet för det kostar oss bara kraft och glädje. Istället ska vi använda vår frustration, vår sorg och ilska som motivation till att skapa en förändring. Men bara om det går. Det gäller att ha sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Hur bryter vi oss loss från en vardagens slummer och hittar det som tvingar oss att ta konsekvensen av vår övertygelse, av våra ideal. För mig har bränslet varit frustration som behöver hanteras varsamt. För mycket frustration och vi blir förlamade, för lite och vi viftar undan problemet som någon annans. Men doserar vi rätt kan frustrationen bli bränsle för vad vi är och tror på, låta det motivera till handling som skapar, kanske förändrar. Inte främst för att det kommer bli så mycket bättre för alla andra, utan för att livet kommer att kännas mer sant för dig.

Emanuel Karlsten

Sitter nu och funderar på att göra en lista över de saker som gör mig frustrerad, för att på så sätt få en bild av vad det är som skaver i mitt liv. Och vad är det i så fall frustrationen försöker säga till mig?

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: