Församlingen är som en kladdkaka

En kladdkaka består inte av en enda ingrediens utan av många. Om mjölet säger: ”Jag tillhör inte kladdkakan, för jag är inte som kakao” så hör den ända likafullt till kladdkakan. Och om ägget säger: ”Jag tillhör inte kladdkakan, för jag är bara ett ägg, och inte som socker” så hör det ändå likafullt till kladdkakan. Tänk om hela kladdkakan bestod av mjöl, hur skulle den då smaka? 🤔 Och tänk om kladdkakan bara bestod av två ägg, hur skulle den då se ut? Men Gud skapade inte kladdkakan på det sättet. Nej, i en kladdkaka behövs flera olika ingredienser och Gud har valt ut precis hur mycket av varje ingrediens han vill ha i. Hur skulle en kladdkaka smaka om den bara bestod utav en enda del? Därför består kladdkakan av många delar, men det är ändå bara en enda kladdkaka!

Precis som ingredienserna i en kladdkaka är vi människor olika. Vi ser olika ut och har olika intressen, talanger och gåvor. Vissa typer av oss finns det många av, andra förre. Och precis som alla ingredienser behövs för att det ska bli en riktigt god kladdkaka tänker jag att det är med kyrkan, församlingen.

Precis som de olika ingredienserna i kladdkakan kompletterar varandra har vi i församlingen olika uppgifter och gåvor som vi får använda för att tjäna Gud, varandra och andra.

/ Urban

Ps. Texten om kladdkakan är en omskrivning av Första Korinthierbrevet 12:14-20 Ds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: