Gud en stegräknare

Ni som känner mig vet mycket väl att jag är en stegräknarnörd som älskar att promenera, och har jag av nån anledning glömt sätta på mig min smartwatch så känns det så himla onödigt att ha ta tagit de där stegen. För de finns ju liksom inte registrerade någonstans, förutom att Gud sett dom!

Idag ställde min vän Pedher Skoog frågan på sin blogg om Gud är den första stegräknaren i världshistorien? Och så är det nog och dessutom har han ju full koll på allas våra steg.

Han vakar över allt som människor gör och ser varje steg hon tar.

Job 34:21

Visst är det intressant att tänka sig Gud som en stegräknare som har full koll på våra steg. Oavsett om vi vandrar i dödsskuggans dal eller i en skog med vitsippor följer han oss med sin blick, och han blir aldrig upptagen av att se något så att han inte ser något annat.

Gud ser allt, även de felsteg som vi inte är så stolta över. Men han dömer oss inte utan hans blick är full av nåd och kärlek. Tänker också att det är en trygghet att att han ser allt för då vet han om det onda som sker och rättvisan kan segra en dag.

Människans steg styrs av Herren. Vad vet hon själv om sin väg?

Ordspråksboken 29:24

Om nu Gud ser alla våra steg och har överblicken över den väg som finns framåt så är det bästa för oss att låta han leda oss steg för steg. Vi människor avgör vilka steg vi ska ta utifrån våra tankar, känslor och tidigare erfarenheter och det behöver absolut leda oss fel. Men om vi söker Guds ledning tror jag att han på något sätt visar oss vilket steg som är rätt. Även om det inte alltid är så lätt att veta på vilket sätt han kommunicerar det till oss.

Följ gärna Pedhers blogg på: https://pedherskoog.com/

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: