En annan dag

Det finns två humoristiska bilder som nästan varje jul dyker upp i mitt flöde på sociala medier: Dan före Dan och den här bilden på Christer Björkman.

Idag är det som sagt en Annandag. Ett ganska märkligt namn på en dag, för det ju såklart en annan dag än den som var igår. Enligt almanackan har vi två annandag per år: Annandag Jul och Annandag påsk, förr hade vi även Annandag Pingst. Men om man tänker efter så inser man att det inte alls stämmer, varje år består ju av 365 annan dagar, och kanske är det just därför det är så lätt att göra det en annan dag!

De flesta känner säkert till uttrycket ”Uppskjut inte till morgondagen vad du kan göra idag” men ändå är det precis det vi gör, vi skjuter upp eller förhalar saker till en annan dag. Och detta trots att vi vet att det kan få få negativa konsekvenser.

Tänker att det finns flera olika faktorer som påverkar om vi gör det idag eller om vi skjuter upp det till en annan dag. Ser vi ett tillräckligt stort värde i att göra det? Har vi en tilltro till vår egen förmåga att klara det vi ska göra? Behöver vi verkligen göra det nu?

Är det roligt eller tråkigt? Lätt eller svårt? Viktigt eller oviktigt? Det kluriga är dock att det som kanske känns viktigt för stunden inte alls är viktigt i längden och att man i och med det en annan dag får ångra sitt beslut och agerande.

Måste erkänna att ibland blir jag lite trött på det där uttrycket ”Uppskjut inte till morgondagen vad du kan göra idag”. Jag tror nämligen att vi människor ibland måste få skjuta upp och förhala saker till en annan dag.

Vi har krympt ner livet till ett nu. Istället bör vi dra ut våra livs linjer. Se att våra liv har en historia och en möjlig framtid. Det ger oss perspektiv att se vad som är viktigt och vad som vi kan hoppa över.

Tomas Sjödin

Dessutom är det så att vissa dagar känner man sig trött, stressad och irriterad och det känns som att allt går emot en, då är det skönt att tänka på att imorgon är en annan dag!

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: