Dagen i dag är en märklig dag

Dagen i dag är en märklig dag. Den är din. Gårdagen föll ur dina händer. Den kan inte få mer innehåll än du redan givit den. Morgondagen vet du ingenting om, men dagen i dag den har du. Använd dig av det. Den kan du fylla med vad du vill, använd dig av det. Idag kan du glädja någon, idag kan du hjälpa en annan. Idag kan du leva så att kanske någon annan ikväll kan tacka dig för att du finns till. Dagen i dag är en märklig dag. Den är din.”

Okänd

Denna tänkvärda dikt tycker jag mycket om för den säger så mycket, den är liksom uppfordrande och hoppingivande på samma gång. Den enda dagen vi kan göra något med är idag, gårdagen den har fallit ur våra händer och morgondagen den vet vi ingenting om.

Vi ska vara rädda om den här dagen och göra det bästa av den för den enda stund vi kan göra något med är nu som Janne Andersson, Sveriges förbundskapten i fotboll brukar uttrycka det: ”Då var då, nu är nu och sen är den”.

Det som hände igår har redan passerat men på något sätt försöker vi ändå hålla kvar gårdagen genom att gräma oss över sådant vi gjort eller inte gjort. Men dagarna som gått får vi lägga till handlingarna och lära oss av, samtidigt som vi nog behöver fundera på hur vi låter dessa påverka oss.

Morgondagen den vet vi som sagt ingenting om, och hur noga vi än planerar den så blir den sällan så som vi planerat. Men dagen i dag har vi och med de timmarna kan vi påverka vilka vi är och vilka vi vill bli. Så låt inte dagen gå till spillo. Dagen i dag är en betydelsefull dag för den är din!

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: