Vårsol och dammkorn

Efter en tid av mörker och korta dagar kommer nu våren med sina sköna värmande solstrålar och tinar upp både oss människor och vår frusna värld. Det är verkligen härligt med solljuset, men har ni också märkt att fönstren plötsligt blivit smutsigare när vårsolen kommit, det verkar nästan som att ljuset bestämt sig för att falla på varenda litet dammkorn som finns i vårt hem. Allt syns!

Solstrålarna är inte bara värme, ljus och D-vitamin — de är också moraliserande pekfingrar. Genom glasrutorna tränger de in och pekar ut varje minsta dammkorn i varje minsta hörn. Arbetsbördan blir med andra ord tyngre. Det tycks som att ytorna aldrig blir rena, hur mycket jag än torkar, dammar, gnuggar och gnyr.   

Städaren Robert Jansson

I och för sig vet jag mycket väl att smutsen och dammet även fanns där tidigare, men i mörkret syns det inte så bra. I mörkret kan dammet och smutsen döljas men i solljuset kommer det fram inför ögonen på oss. Och kanske har du precis som jag betraktat och fascinerats över dammpartiklar som dansar omkring i solljuset, samtidigt som vi tycker att damm är fult och bara ställer till med en massa besvär.

Tänker att det även i våra egna liv finns dammråttor och fönster smuts som vi försöker dölja, både för oss själva och vår omgivning. Men bibeln uppmanar oss att vi ska leva i ljuset, att vi ska gå till Jesus med all den smuts vi samlat på oss. Med alla de dammråttor vi går och bär på och inför honom kan vi vara öppna med allt.

Och kanske är det så att vi ibland försöker hålla oss borta från Guds ljus för att på så sätt slippa se vårt eget damm 🤔.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: