Allt det vackra

Det är säkert många med mig som välkomnar våren med stor glädje efter denna långa och märkligt segdragna vinter, och när solen nu skiner från en klarblå himmel är det många som vill byta yrke med mig.

Men glöm nu inte att mitt i vårstöket stanna upp och se allt det vackra: tussilago i dikeskanten, knopparna som snart brister, blåsippor, vitsippor, krokus och scilla.

Jag tror att vi missar mycket av det vackra för att att vi tar det för givet. Men vi behöver ta vara på det det goda och vackra som kommer till oss på våren, för i dagens samhälle är det är ju så mycket av ondo som på tvingar sig på oss.

Ju äldre jag blir desto mer fascineras jag av naturens skönhet, och kanske är det så att fascinationen har med själva skaparen att göra. Och man kan ju också fundera på varför Gud skapat så mycket vackert? Kanske är det för att vi ska stanna upp och tänka vackra tankar.

Visst skönhet kanske inte är nödvändigt för livsuppehället men jag är tämligen övertygad om att det är bra för vår själsliga hälsa och vårt välbefinnande. Kanske är det också därför som Gud givit oss förmågan att uppskatta allt det vackra.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: