Vi är berättelser

Vi är berättelser. Människor behöver din berättelse, för att förstå vidden och bredden och djupet och höjden av vad det innebär att vara människa.

Peter Svärdsmyr

Alla bär vi på berättelser om glädje och sorger, omvälvande händelser och stilla vardagslunk. Vi har alla vandrat olika vägar och upplevt olika saker. Vi har alla ryggsäckar med helt olika innehåll och jag tror att livet skulle bli ännu mer spännande och lärorikt om vi vågade dela våra berättelser med varandra.

Jag tror frågan vem vi är får sitt svar genom att vi placerar in oss i en berättelse om vårt liv. Att vår personlighet är formad utifrån flera olika berättelser som binds samman till den stora berättelsen…

… Och den berättelsen förändras hela tiden genom nya upplevelser och erfarenheter, tankar och funderingar. Den berättelsen påverka också vår syn på oss själva och andra.

Precis som Peter Svärdsmyr skriver behöver vi berättelserna för att förstå vad det innebär att vara människa. För tänk vad mycket vi människor går och bär på, händelser som vi varit med om som inte går att ana och erfarenheter vi fått som kan vara till gagn för andra.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: