Ibland måste jag gå ut en sväng…

Jag tror det ligger i människans natur att röra på sig och att gå är ju något som både är självklart och naturligt för oss. Faktum är att det är en sysselsättning som vi strävar efter redan från det att vi är bara några månader gamla och när vi går händer det positiva saker inom oss. Men ändå är det många som väljer att ha väldigt stillasittande liv! 

Flera forskare som tittat närmare på hur motion påverkar vårt välbefinnande menar att promenader har högst effekt för att vi mentalt ska må bättre.

Personligen behöver jag dagligen få sätta den ena foten framför den andra och i lugn och ro gå och fundera över livet. Ibland måste jag gå ut en sväng för att lugna ner mig litegrann och ibland behöver jag ut för att rensa huvet. Det är som att den fysiska kroppen talar med ens inre i framåt rörelsen, och att hjärnan har svårt att stanna kvar i sitt ältande när vi rör oss.

Framförallt promenerar jag för att inte tappa bort mig själv och jag tror precis som HerreGud & co att man skapar sin framtid när man går.

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: