Säg vad du menar och mena det du säger.

Att säga vad man menar och mena vad man säger handlar både om tydlighet och ärlighet, och om alla gjorde det tror jag att många missförstånd skulle kunna undvikas.

Snälla säg vad du menar för jag kan inte alltid läsa dina tankar och mena det du säger, för jag vill kunna lita på det du säger. Jag tror nämligen att det vi säger till varandra är viktigt, att orden som sägs är betydelsefulla.

Säg vad du menar
När du säger att du
Menar vad du säger
När du säger vad du
Tänker & känner
När du säger det till mig

Du måste tänka på orden som du väljer
Du måste stå upp för sakerna du gör
Jag måste tänka på orden som jag väljer
Jag måste stå upp för sakerna jag gör
Vi måste stå upp för drömmarna vi säljer
Vi måste stå upp för sakerna vi gör
Det handlar inte bara om allt det där vi säger
Det handlar också om sakerna vi gör

Kent

Jag vill gärna tro att det en människa säger följs upp av en handling. Men vet mycket väl att så inte alltid är fallet, varken från andra eller mig själv. Ibland lovar jag tyvärr saker som jag inte kan hålla.

Jag vill gärna tro att jag är tydlig i vad tycker och tänker, men precis som många andra har jag ibland en förmåga att väva in orden så att de ingenting säger…

…och ibland använder jag mig av lite vaga begrepp såsom nog och kanske. För det är ju inte alltid så enkelt att stå upp för vad man tycker och tänker. Framförallt kan det vara svårt att framföra något negativt, för man vill ju inte trampa någon på tårna.

Ärlighet handlar om att mena det man säger, men inte att man säger allt man menar. Ibland kan det faktiskt vara guld att tiga, eller kan man säga till sin fru att den nya blusen är snygg trots att man inte riktigt menar det?

Om det ofta är så att man inte menar det man säger är risken stor att man tappar bort sig själv. Att man helt enkelt glömmer bort vad man innerst inne egentligen tycker, tänker och känner.  

/ Urban

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: